‘På tre sekunder væltede alt brændstof ud – og så gik det stærkt’

»På bare tre sekunder væltede 600 liter brændstof ud fra et stort hul i tanken, og så gik det altså stærkt.«

Lørdag testede raketforeningen Copenhagen Suborbitals motoren på raketten Heat 2X, og som ovenstående citat fra Flight Director Thomas Pedersen understreger, gik det rivende galt.

Et hul på flere centimeter i længde og et par cm i bredde fik samtlige 600 liter ethanol i brændstoftanken til at fosse ud og sætte både motor og raket i brand. Samtidig strømmede oxygen ud fra injektoren til motoren og skabte det perfekte miljø for en hurtig – og voldsom – brand.

Læs også: Nu skal raketbyggernes fuser blive til et brøl

Thomas Pedersen ved endnu ikke med sikkerhed, hvad der gik galt. Først midt på ugen bliver raketten hentet ned og rullet på værksted, hvor motoren skal skilles ad. Indtil videre viser billeder og måledata fra testen dog, at kølekappen er kollapset og væltet ind i motoren, hvilket kan være sket, fordi trykket i kølesystemet har været højere, end det kunne tåle.

»Det kan være noget så simpelt som en dårlig svejsning, der har været skyld i, at trykket blev for højt i kølekappen,« siger Thomas Pedersen.

Han har efterfølgende konstateret et svejsesøm, som var gået på den nederste del af motoren.

Læs også: HEAT2X statisk test – foreløbige informationer

»Men vi ved det ikke,« understreger han.

»I går holdt vi allesammen fri, og i aften mødes vi og taler om, hvad søren vi gør i den nærmeste fremtid.«

Motoren og finne-sektionen på Heat 2X-raketten er så beskadiget, at de er lige til at smide ud. Til gengæld mener Thomas Pedersen, at både brændstof- og oxygentank har overlevet mødet med flammerne.

Ny motor eller ny raket?

Heat 2X-raketten skulle have været sendt ud på flyvning til næste sommer.

»Men det sker ikke,« siger Thomas Pedersen nu.

Faktisk vil foreningen bruge de kommende uger på at beslutte, hvorvidt raketten overhovedet skal overleve.

Læs også: Skænderier og kaos truer dansk raketprojekt

»Vi står over for et valg, hvor vi skal beslutte, om vi vil bygge en ny motor eller en ny raket. Jeg aner ikke, hvad beslutningen bliver, men vi starter diskussionen i aften,« siger Thomas Pedersen.

Men hvad vil du helst selv?

»Personligt vil jeg helst bygge en mindre raket, som er forbeholdt test af faldskærm og elektronik. Vores statistik i at lande med faldskærm er ikke ligefrem god, og det trænger vi virkelig til at teste,« siger Thomas Pedersen.

Han forestiller sig, at den nye raket ville være omkring en tredjedel af størrelsen på den ti meter høje Heat 2X-raket og med noget mindre rækkevidde, omend den stadig skal kunne flyve relativt højt.

»Og den vil vi sagtens kunne nå at bygge inden næste sommer,« siger han.

Sådan så det ud, da Heat 2X brød i brand (Video: Claus Mejling)

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>