Regeringen vil spare 140 millioner på fødevarekontrol

Først hørte vi om svine-MRSA, så kom listeria, og senest udfordrede en særlig aggressiv type af salmonella den danske fødevaresikkerhed. Alligevel vil regeringen nu at spare 139,9 millioner på fødevarekontrol, sygdomsbekæmpelse, forskning og udvikling inden for fødevareområdet som en del af finanslovsforslaget.

Det skriver Politiken, som har samlet kritik af forslaget fra flere politikere på begge politiske fløje. Blandt andet kalder Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen, det for et fejlskud fra regeringens side, og han vil straks stille spørgmål til ministeren.

Læs også: Sundhedsstyrelsen: Alle medarbejdere på danske svinefarme har MRSA

Samtidig siger Enhedslistens fødevareordfører, Per Clausen, at regeringen i stedet for at spare burde finde flere penge til fødevareområdet.

»Ved sidste fødevareforlig var partierne ellers enige om at spare penge, fordi vi forventede, at vi kunne gøre det lige så godt for færre penge,« siger Per Clausen, som erkender at sagerne om svine-MRSA og listeria har vist, at partierne tog fejl, og der derfor skal prioritere helt anderledes denne gang,

Udspillet fra regeringen ligger op til, at besparelsen skal fordeles over fire år frem til slutningen af 2018. De knap 140 millioner skal findes i et budget, som i 2014 udgør 1,4 milliarder kroner.

Allerede nu erkender Orla Hav, fødevareordfører for Socialdemokratiet, at regeringen kan være villig til at slække på kravet om besparelser, da udspillet er lavet, inden sagerne om svine-MRSA og listeria tog fart.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>