‘Retten til at blive glemt’ i Googles søgeresultater rammer nu Wikipedia

Inden for de næste par dage vil et Wikipedia-opslag ikke længere dukke op i søgningen på et bestemt navn. Det skriver The Guardian. Google har under den såkaldte ‘Right to be forgotten’-lov godkendt en anmodning om at skjule Wikipedia-linket i søgemaskinens resultater. Det er ukendt, hvem der har ansøgt om at få linket fjernet og hvilket opslag, der er tale om.

Læs også: Ny EU-dom tvinger Google til at fjerne uønskede søgeresultater

Læs også: Advokat om Google-dom: Du kan ikke få fjernet hvad som helst fra søgemaskine

Medstifter af Wikipedia Jimmy Wales sidder med i et rådgivende råd, som skal vejlede Google i, hvordan den nye lov skal håndteres. Men han er langt fra tilfreds med beslutningen om at glemme linket til den gratis online-encyklopædi.

»I tilfælde af sandfærdige, ikke-ærekrænkende oplysninger indhentet lovligt, tror jeg ikke, at der er nogen mulighed for at have en forsvarlig ’ret’ til at censurere, hvad andre folk siger,« siger Jimmy Wales ifølge The Guardian.

I maj besluttede EU-domstolen, at alle borgere har ret til at få fjernet links, der kommer frem, når man søger på eget navn, hvis resultatet henviser til irrelevant, forældet eller på anden måde problematisk indhold. Siden har Google fået over 90.000 henvendelser fra EU-borgere, som ønsker at modificere søgeresultaterne.

Selvom ansøgningen er blevet godkendt, kan linket til den bestemte Wikipedia-side stadig optræde i en Google-søgning. Linket bliver nemlig ifølge Google kun skjult, hvis der søges på navnet på personen, der har indsendt ansøgningen. Desuden er det kun Google-søgemaskiner i EU-lande, som skal skjule linket, så man kan stadig få ucensurerede søgeresultater ved at bruge Google.com.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>