Sådan beskytter du dit kreditkort mod afluring



Det er ikke kun i det store udland, at der sker svindel med kreditkort. Det gør der bestemt også i vores eget lille kongerige.

Og metoderne til at foretage svindlen er ofte de samme, som benyttes globalt.

Det er nemlig phishing og skimming (afluring af kortdata og kode), der har udviklet sig til de største trusler for Nets, der administrerer Dankort-betalingsløsningen.

Skimming er kopiering af data fra den magnetiske stribe på et kreditkort ved hjælp af en ulovlig scanner, der kan placeres på steder, hvor betalingskortet benyttes.

Det kan eksempelvis ske på en hæveautomat eller en ubemandet tankstation.

I forretninger eller på restauranter kan uærlige medarbejdere skimme kundernes kreditkort ved hjælp af håndholdte læsere.

Ligeledes har der været eksempler på, at hackere anvender malware til at inficere pengeautomater og terminaler, der så tjener som virtuelle skimmere.

Det kan du læse mere om her: Malware fundet i hæveautomater

Hæveautomater og terminaler (de såkaldte Point of Sale eller POS-enheder) er altså yndede mål for it-kriminelle, og det er der en god grund til.

“Det er et nemt mål, og der er gode muligheder for at få adgang til følsomme oplysninger, herunder både kortnumre og PIN-koder, hvilket gør oplysningerne meget nemme at sælge på det sorte marked,” har Peter Kruse, der er sikkerhedsekspert i firmaet CSIS, fortalt til Computerworld.

Ingen falske kort, men stadig problemer
Ved et hurtigt kig på statistikken fra Nets springer et rundt 0 i antallet af falske/kopierede Dankort i Danmark i øjnene som et ganske godt resultat.

“Det skyldes, at vi bruger chip i Danmark,” fortæller Søren Winge, der er pressechef i Nets.

“Frem til midten af år 2000 var det et reelt problem med falske kort, der var baseret på magnetstriben. Det problem har vi ellimineret ved at anvende en chip på Dankortet.”

Når kortoplysningerne er blevet afluret via skimming, kan svindlerne klone kortet med oplysninger om den rigtige kortholder i magnetstriben, men altså ikke genskabe en chip.

Det runde 0 i statistikken forklarer Nets således:

“Kortene misbruges sjældent i Danmark på grund af chippen, men sendes typisk til udlandet, hvilket betyder, at de ikke optræder i Dankort-statistikken men hos udbydere som Visa,” siger Søren Winge fra Nets, og fortsætter:

“Vi laver ikke statistik på eksempelvis Visa, men selv om vi ser en stigning i misbruget af Dankortet, er de internationale kort langt mere udfordret på det område.”

Chippen anvendes langt fra i alle lande, og har man en kombination mellem et Dankort og eksempelvis et Visa-kort, så kan aflurede kortdata anvendes i lande, hvor chippen ikke er slået igennem.

Det gælder eksempelvis i USA.

“Et afluret Visa/Dankort kan misbruges ved, at kopierede kort anvendes i Amerika eller andre regioner, der ikke bruger chip,” siger Søren Winge.

Dit kort er altså ikke mere sikkert end den magnetstribe, der sidder bag på det. Informationerne bliver bare solgt og misbrugt i andre lande.



Kilde: Nets.


Vi har således udfordringer med afluring af data på magnetstrimlen.

Et konkret eksempel er en dom, der er tilfaldet to rumænske mænd, der har monteret skimming-udstyr og kameraer på en stribe Jet-tankstationer og herefter afluret kortdata.

De to er blevet idømt fængselsstraf for den forseelse.

Sager med Dankort-svindel på benzinstationer bliver ligeledes bekræftet af direktør Peter Stigsgaard fra benzinstationernes brancheorganisation.

“Det er tale om ultraprofessionelle svindlere, der er i stand til at fremstille udstyr i Østeuropa, som er speciallavet til danske stationer,” siger han til Metroxpress.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>