Seagate sender 8TB harddisk på markedet

Det er ikke småting, der kan ligge på Seagates nye harddisk. Hele otte terabyte data kan lagres på den – eller 8.000 gigabytes, hvis du hælder til den betegnelse. Annonceringen er skrevet af 9to5mac.com, og de skriver, at det er den første harddisk af den størrelse.

Virksomheden annoncerede tirsdag, at de har lavet verdens første otte terabyte harddisk – som overhaler den hidtidige lagringskapacitet i en enkelt 3.5-tommer harddisk, som lå på seks terabyte.

Læs også: Seagate smider 222 millioner kroner efter flash-specialist

Seagate selv skriver, i deres annoncering af harddisken, at deres nye produkt har den laveste totale omkostning for deres ejere, sammenlignet med andre harddiske, netop på grund af den høje kapacitet, samt en øget energieffektivitet.

Mere data på samme plads

Og præcist det, at de leverer flere gb per watt end tidligere er noget, som IT-supportere verden over – ifølge Seagate selv – efterspørger.

»Seagates nye otte terabyte harddiskdrev giver IT-managere en ny mulighed for at øge lagringstætheden i datacentret, hvilket hjælper dem med at tackle et af de største og hurtigst voksende datakatagorier at lagre økonomisk,« siger Scott Horn, Seagates vicepresident for marketing i pressemeddelelsen.

Du må vente til slutningen af året

Men før du går ned til din lokale IT-pusher og beder ham smide en otte terabyte harddisk på disken, så er du nødt til at slå koldt vand i blodet.

Det californiske selskab, Seagate, sender i første omgang kun harddisken på markedet for udvalgte kunder, og først i slutningen af året vil harddisken blive skibet af sted til resten af pladshungrende IT-folk.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>