Software trækker it-væksten i Danmark

Danske softwarevirksomheder tegner sig for vækst i omsætning på over 5 procent både i år og næste år, spår analysevirksomheden IDC. IDC ser på danske virksomheders forventede indkøb af it-services, -hardware og -software og foretager sine prognoser ud fra det.

Det afslører ifølge IDC så at indkøb af hardware er stagneret mens indkøb af services holder en stabil men beskeden vækst på 2 procent i år og næste år.

Det samlede marked for både software, hardware og it-services får dermed en mindre vækst i år. I 2014 står det samlede it-marked for en omsætning på anslået 76 milliarder kroner, hvilket er en vækst på 2,6 procent i forhold til sidste år, viser tallene fra IDC.

Det danske it-marked er langsomt på vej op igen. Men væksten er fortsat afdæmpet, blandt andet som følge af, at væksten i resten af dansk erhvervsliv stadig lader vente på sig, siger chefanalytiker Anders Elbak fra IDC.

Hardwaremarkedet i Danmark er blevet mættet. Det gælder især for smartphones. Samtidig er der meget konkurrence på priserne i øjeblikket, hvilket også trækker markedet nedad, siger Elbak.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>