Tidligere NSA-topchef går freelance med egne patenter – kræver 1 million dollar om måneden

Den tidligere NSA-chef Keith Alexander, som for nyligt blev pensioneret fra sin stilling i NSA, vil med patenteret teknologi og en ny privat virksomhed holde hackere ude fra computernetværk. Men ikke for enhver pris. Keith Alexander vil nemlig have op til 1 million dollar i måneden for at holde computernetværk hackerfri, skriver Foreign Policy.

I et interview forsikrer Keith Alexander, at teknologien, han vil anvende, er alle pengene værd. Den pensionerede general har nemlig udviklet en ‘unik og patenteret’ teknologi sammen med forretningspartnere i virksomheden IronNet Cybersecurity Inc. En virksomhed Keith Alexander grundlagde i marts, umiddelbart efter han gik på pension som chef i NSA.

Keith Alexander fortæller, at han vil ansøge om mindst ni patenter til et nyt sikkerhedssystem. Systemet kan detektere såkaldte avancerede vedholdende trusler eller hackere, der graver sig ind i computernetværk for at stjæle handelshemmeligheder eller for at gøre anden skade. Altså de samme type hackere Keith Alexander kæmpede i mod i sit arbejde i NSA.

Det er dog et krav, at han har udviklet teknologien i sin fritid og ikke som del af sit arbejde som leder af NSA, hvis Keith Alexander skal gøre sig nogen forhåbninger om at få tildelt patenterne. Ellers går patenterne til NSA, da alt arbejde offentlige ansatte udvikler i arbejdstiden tilhører det offentlige. Derfor har Keith Alexander indgået i et samarbejde med jurister i NSA for at sikre sig, at han kan patentere teknologien i henhold til loven.

Sikkerhedsekspert Bruce Schneier forholder sig dog meget skeptisk til Keith Alexanders forretningseventyr. I en sarkastisk kommentar på sin blog udlægger Schneier sagen som paradoksal, da Keith Alexander kræver høj hyre for den ekspertise, han har opbygget i sit arbejde ved NSA, med adgang til alle tophemmelige informationer i NSA, men samtidig fastholder at teknologien er udviklet i fritiden, selvom en leder på det niveau næppe har meget tid til overs til hyggeprojekter ved siden af jobbet.

»Vi skal tro at han udviklede disse patenterede teknologier i sin fritid, og at de ikke har noget at gøre med hans arbejde i NSA, på nær de dele hvor de tydeligvis er tæt forbundet med hans arbejde i NSA, og derfor er en million dollar i måneden værd,« skriver Bruce Schneier.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>