WHO: Ebola er en international nødsituation

Ebola-udbruddet i Vestafrika er en international nødsituation, der kræver en ekstraordinær reaktion fra verdensamfundet, lyder meldingen fredag fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO. Organisationen har de seneste to dage holdt krisemøde i Genève om epidemien.

En samlet komité af eksperter i nødsituationer er blevet enige om erklæringen, der blandt andet siger, at ‘en koordineret, international respons er nødvendig for at stoppe og slå den internationale spredning af ebola’ tilbage.

Læs også: Grønt lys til at teste ny ebola-medicin på mennesker

WHO-generaldirektør Margaret Chan kalder ebola-epidemien for den værste epidemi i årtier, og derfor opfordrer WHO nu verdensamfundet til at hjælpe til ebola-ramte lande. Samtidig opfordrer eksperterne de ramte lande til at erklære undtagelsestilstand, som Liberia allerede har gjort det.

Siden marts er flere end 1700 mennesker blevet smittet i de fire vestafrikansk lande Sierra Leone, Liberia, Guinea og Nigeria. Over 930 personer er døde.

Læs også: Obama afviser at frigive eksperimentel ebola-medicin

I går kom sygdommen også til Europa, da en smittet spansk præst blevet fløjet til sit hjemland for at få behandling på et isoleret hospital i Madrid. Samtidig modtager to amerikanske læger behandling mod sygdommen i USA.

De amerikanske sundhedsmyndigheder har tidligere meldt ud, at det er uundgåeligt, at ebola også kommer til USA. Onsdag hævede landet sit alarmberedskab til niveau 1, hvilket indikerer en forventning om, at udbruddet og sygdommen vi påvirke mange liv.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>