WHO: Vi har undervurderet ebola-udbruddet groft

Udbruddet af ebola i Vestafrika ser ud til at være langt værre, end de officielle tal hidtil har berettet om. Medarbejdere ved verdenssundhedsorganisationen WHO vurderer, at det officielle dødstal på 1.069 er stærkt underdrevet, skriver WHO i en meddelelse.

Udbruddet hærger i øjeblikket i Liberia, Nigeria, Sierra Leone og Guinea, hvor der i alt er registreret 1.975 tilfælde af ebolavirussen. Men det tal mener flere medarbejdere nu er alt for lavt uden dog at komme med et nærmere bud på det reelle antal af smittede.

»Medarbejdere, der arbejder i udbrudsområdet, ser beviser for, at antallet af rapporterede sager og dødsfald i høj grad undervurderer omfanget af udbruddet,« skriver WHO på sin hjemmeside.

Ebola er hovedsageligt udbredt i Guinea, Sierra Leone og Liberia. I Nigeria er udbruddet endnu begrænset til fire tilfælde.

WHO’s medarbejdere vurderer blandt andet, at frygt for den fjendtlighed, som ebola-ofre kan være udsat for, får folk til at skjule smittede familiemedlemmer. På den måde undgår flere tilfælde at blive opdaget. Mange skjuler også ebola-smittede familiemedlemmer for at få dem behandlet hos en traditionel healer.

Der findes endnu ingen godkendt kur mod ebola, men flere medicinalselskaber har vist lovende resultater. To smittede amerikanske læger har afprøvet det eksperimentelle serum ZMapp, hvilket har bragt dem i bedring.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>