Windows-bølge på vej: Verdens store smartphone-producenter på vej med Windows Phone-telefoner



Den kommende topmodel fra HTC baseret på Windows Phone.

Microsoft har i de seneste måneder indgået aftaler med en række af verdens store smartphone-producenter om levering af Windows Phone til nye smartphones.

Det betyder, at 17 nye Windows Phone-baserede smartphones nu enten er i produktion eller på vej i produktion, lyder det fra selskabet.

Senest har Microsoft og HTC løftet sløret for en Windows-baseret topmodel, den nye HTC One (M8), der vil blive leveret parallelt med den Android-baserede HTC One.

Flere kan være på vej.

Bølgen af kommende Windows Phone-smartphones er led i Microsofts nye strategi om at nå ud til brugerne, hvor brugerne er, fremfor at fokusere på med vold og magt at få dem til at anvende Microsofts produkter til alt – med Windows som centrum.

Det kan du læse mere om her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig – her er den nye fremtid

Som led i denne strategi ligger også et meget kraftigt ønske om at få udbredt Windows Phone til andre mærker end Nokia, som Microsoft købte i 2013, hvilket du kan læse mere om her: Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia

Microsoft betegner selv aftalen med HTC om topmodellen One som det ‘første flagskib’ – altså den første af andre producenters top-smartphones, der vil blive født med Windows Phone.

“Vi er åbne for nye forretnings-aftaler,” lød det fra Microsofts chef for Windows Phone, Greg Sullivan, i forbindelse med præsentationen af den nye aftale i sidste uge.

Der er da også brug for at gøre noget.

Nye tal har vist, at andelen af solgte Windows Phone-smartphones er faldet til blot 3,4 procent i det seneste år, mens det dominerende styresystem, Android, er vokset til i dag at sidde på 52,1 procent af markedet.

Det kan du læse mere om her: Microsoft får tørre tæsk på smartphone-markedet mens rivalerne vokser

Læs også:

Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig – her er den nye fremtid

Her er den vilde smartphone-krig om erhvervskunderne

Fire års hårdt arbejde med Windows Phone: Var det virkelig det?

Microsoft sætter fulde sejl for Windows Phone: Her skal selskabet rydde op

Microsofts innovative ideer: Her er Windows’ fremtid

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>