Apple mistænkt for skattesvig i milliardklassen

Der er sandsynligvis en klækkelig bøde i vente til Apple fra EU-kommissionen. Selskabet anklages for at have modtaget illegal statsstøtte i form af en selskabskat på under to procent. Det skriver Financial Times.

I en undersøgelse, der bliver fremlagt i denne uge, mener EU-kommisionen at have fundet frem til, at Apple har lavet gunstige, skjulte skatteaftaler med den irske stat. Kommissionen argumenterer for, at aftalen svarer til specialbehandling af den amerikanske it-gigant.

Den meget fordelagtige skatteaftale, som blev genåbnet i 2007, stammer helt tilbage fra 1991. Men mellem 1980 og 1991 betalte Apple nul kroner i skat. Apple mener ikke, at der er tale om særbehandling for at holde selskabet i Irland.

»Vi har simpelthen forsøgt at forstå, hvad der var det rigtige skattebeløb at betale i Irland,« udtalte Apple-chef Luca Maestri ifølge avisen. Han beskriver Apple som ansvarlige i spørgsmålet om skat.

EU har beføjelser til at rette op på ulovlig statsstøtte til virksomheder i op til ti år efter, det er fundet sted. Der er endnu ikke offentliggjort beregninger på, hvor meget Apple kan ende med at skylde, men ifølge Financial Times vil der være tale om flere milliarder Euro.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>