Det vælter ud med Windows-maskiner: Antallet er firedoblet på et år

ComputerViews:  Det vælter ud med nye enheder, der er ‘født’ med Windows.

Faktisk er antallet af certificerede Windows-maskiner i dag fire gange højere, end det var for blot et år siden.

Det er godt nyt for Microsoft, der målrettet har arbejdet på at udvide viften af tilgængelige Windows-produkter.

For med den store spredning følger i sagens natur flere mærker og brands, større pris-variation, så man altid kan finde et Windows-produkt, der passer til éns budget, mere konkurrence.

Altså kort og godt flere valgmuligheder for kunderne.

“Uanset hvilken type kunde, du er, har vi et helt økosystem af OEM’er, der udvikler innovativ og opdateret hardware til markedet,” siger Peter Han, chef for Microsofts OEM-marketing.

Ifølge ham findes der nu mere end 6.600 forskellige Windows 8 og Windows 8.1-baserede hardware-produkter på markedet. For et år siden fandtes der blot omkring 1.500.

Microsoft er som led i manøvren med at sprede Windows ud på langt flere produkter ligeledes i fuld gang med at gøre sine hoser grønne over for smartphone-producenterne og varslede i sommer, at der er en hel sværm af Windows-baserede smartphones fra en række forskellige producenter på vej.

Det kan du læse mere om her: Windows-bølge på vej: Verdens store smartphone-producenter på vej med Windows Phone-telefoner.

Den nye strategi
Windows-spredningen er led i Microsofts nye strategi, der sigter efter at række ud efter brugerne, hvor de er, og herfra få dem gelejdet ind til Microsofts (ofte cloud-baserede) produkter.

Fidusen er, at Microsoft i hvert fald fra og med næste Windows-version – Treshold eller Windows 9 (hvad man nu synes) – angiveligt vil indføre samme styresystem på tværs af alle platforme.

Selskabet håber, at det kan være med til at føre flere af dets ekstremt mange pc-brugere over på Windows-baserede smartphones.

Microsoft halter nemlig voldsomt efter på det for den fremtidige forretning så vigtige smartphone-marked, hvor andelen af solgte Windows-telefoner faktisk er faldet til blot 3,4 procent i det seneste år.

Det kan du læse mere om her: Microsoft får tørre tæsk på smartphone-markedet mens rivalerne vokser

Ingen af de store teknologi-selskaber er i tvivl om, at indgangen til fremtidens forbrugere i meget stort omfang vil være via smartphonen. Med et sammenhængende økosystem – og et hav af forskellige Windows-baserede maskin-typer i markedet – håber Microsoft, at selskabet vil kunne ramme enhver forbruger, der fremover er på jagt efter nye maskiner.

I arbejdet indgår også en stor oprydning af de såkaldte ‘crap apps’ i Windows Store.

Det kan du læse mere om her: Microsoft rydder op i de mange junk apps i Windows Store – men er det for sent?

Læs også:

Det nye Microsoft lægger Windows bag sig: Her er den nye fremtid.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>