EU’s nye digitale oprydder: Han skal indføre det fælles digitale marked

Den tidligere estiske premierminister, Andrus Ansip, bliver ny såkaldt superkommissær for det digitale indre marked.

Han bliver dermed EU’s første kommissær med særligt fokus på det digitale område.

EU-formand Jean-Claude Junckers har i forbindelse med udnævnelsen af det nye hold EU-kommissærer udnævnt syv såkaldte superkommissærer eller ‘vice presidents,’ der kommer til at arbejde på tværs af kommissionen med henblik på at sikre stærkere fokus og bedre samarbejde.

Ideen er, at de syv ‘vice presidents’ skal sørge for, at de øvrige kommissærer kommer til at arbejde sammen som ‘teams,’ hvis sammensætning ændrer sig efter behov, hedder det.

Andrus Ansip får ifølge det ‘mission letter,’ som han har modtaget fra EU-formanden, blandt andet som mål at gøre Europa til ‘verdens førende inden for informations- og kommunikationsteknologi udstyret med alle de værktøjer, der skal til for at få succes i den globale digitale økonomi.’

Jean-Claude Juncker mener, at EU ved skabelsen af et samlet digitalt marked kan opbygge et marked på op mod 250 milliarder euro og skabe tusindvis af nye job.

Det vil blandt andet kræve, at de nationale tele-siloer bliver nedbrudt, og telemarkedet bliver gjort fælles-europæisk, ligesom der skal formuleres fælles regler for copyright og data-beskyttelse, hedder det.

Den danske it-organisation, IT-Branchen, erklærer sig vældig tilfreds med udnævnelsen af den estiske superkommissær.

“Det er rigtigt godt nyt for danske it-virksomheder og digitale servicevirksomheder, at EU nu får en digital superkommissær. Det er et klart signal om, at det er absolut afgørende for udvikling og vækst i Europa, at vi får sat fart på at få virkeliggjort planerne om et digitalt indre marked. Vi har alt for længe haltet efter især USA på det digitale område,” lyder det fra Cecilia Bonefeld-Dahl, formand for IT-Branchen.

Du kan læse hele EU-formand Jean-Claude Junckers’ brev til Andrus Ansip med ønskerne til hans virke her: Mission letter for Andrus Ansip.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>