Fingeraftrykslæser i iPhone 6 kan – stadig – snydes

Dine fingeraftryk er over alt på din telefon. Og de kan bruges til at narre fingeraftrykslæseren i iPhone 6, skriver Betanews.

Ved at bruge et fingeraftryk fra telefonen og kopiere det i en lim-miks kan man udgive sig for telefonens ejer – eller rettere dennes finger. Præcis samme sårbarhed havde forgængeren iPhone 5, der som den første iPhone kom med fingeraflæsningsteknologi.

Aflæsningen er dog stadig forbedret, skriver Betanews. Mark Rogers, der lavede sikkerhedstesten, beretter, at den nye iPhone afviste flere falske fingre og genkendte flere af de rigtige end sin forgænger. Derudover var metoden til at omgå sikkerhedsproceduren dog den samme.

Rogers brugte otte timer på at forsøget, men fortæller, at hvis det ikke var til research, kunne man nok knække fingeraftrykslæseren med et par timers arbejde.

Med mobilbetaling som Apple Pay kan det blive meget indbringende at stjæle en iPhone, hvilket giver anledning til at overveje det sikkerhedsniveau, som fingeraftrykslæseren giver.

»Vi snakker om en del finansielle transaktioner, der vil blive foretaget gennem en iPhone, og de penge vil give kriminelle incitament til at forfine processen, og det kan åbne op for et scenarie, hvor der er risiko for forbrugeren,« fortalte Rogers.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>