Hackersagen dag 11: Dommer underkender anklagers slideshow for tredje gang

Tredje gang blev ikke lykkens gang for anklagemyndigheden i danmarkshistoriens største hackersag. Igen i dag forsøgte anklageren at få lov til at bruge et PowerPoint-show i forbindelse med en vidneafhøring. Igen blev anmodningen mødt med protest fra forsvaret for de to tiltalte – Gottfrid Svartholm Warg og JT.

I slideshowet har anklageren samlet forskellige bidder af materiale for at vise forskellige sammenhænge i for eksempel diverse chat-uddrag. Men sammenkædningen er ikke objektiv, lød det fra Wargs forsvarsadvokat Luise Høj.

»Det er en subjektiv sammensætning af informationer. I forhold til det hensyn, at anklager kan lette præsentationen af bevismaterialet, så kan det ikke vægtes højere end den objektive fremlæggelse af beviserne,« sagde hun.

Forsvarsadvokat for den dansk tiltalte JT, Michael Juul Eriksen, var enig.

»Problemet er, at det får et objektivt præg, når det kommer i forbindelse med en vidneafhøring. Det er et spørgsmål om, at man vil skabe et visuelt billede hos nævningene. Det er ikke fair over for forsvaret og de tiltalte, at man smider så mange oplysninger sammen fra mange forskellige bilag og rammer dem ind. Det er umuligt at kende sammenhængen for samtlige uddrag,« sagde han.


Den danske tiltalte i hackersagen, JT, er beskyttet af navneforbud.

Dommer tysser på Warg

Anklagemyndigheden mente, at de problematiske slides udelukkende skulle bruges til at understøtte forståelsen af beviserne.

»Det er fuldstændigt objektivt. Oplysningerne er taget ud og rammet ind, men der er ingen subjektive kommentarer. Man kan se, at hver enkelt slide bygger på rent objektive oplysninger, som er taget fra sagens bilag,« forklarede den ene af sagens to anklagere, Maria Cingari.

De tre dommere i sagen gav dog forsvaret ret i sine protester mod slideshowet. Allerede på hackersagens første dag blev anklagerens ønske om at bruge 92 slides underkendt af dommeren. Og siden er også et slide med en tidslinje blevet droppet på dommer-trioens henstilling.

Luise Høj opponerede desuden mod en fremstilling af en sammenhæng mellem Warg og forskellige personer, der chatter i diverse samtaler, og fremhævede en fejlagtig påstand om domænet thelatticeteam.com.

I det anklageren fortalte, at Warg har registreret domænet thelatticeteam, greb Warg sin forsvarers mikrofon og forklarede, at det er hans virksomhed, men ikke ham selv, der har registreret det domæne. For anden gang i sagen bad dommer Kari Sørensen den svenske tiltalte om at tie stille og lade sin advokat føre ordet.

Både Warg og JT risikerer op til seks års fængsel, hvis de findes skyldige.

Version2 er til stede i retten.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>