Medie: Ny iPhone får NFC-chip

Langt om længe har Apple tilsyneladende givet efter for presset. Selskabet vil for første gang integrere en Near Field Communication (NFC)-chip i den kommende iPhone, der således vil understøtte kontaktløs betaling i butikkerne og på sigt kunne erstatte betalingskort. Det siger en anonym kilde til det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Apple har tidligere vægret sig mod at integrere teknologien i selskabets telefoner, mens konkurrenter som HTC og Samsung allerede bruger chippen i deres Android-baserede smartphones. Nu forsøger Apple at skubbe gang i udviklingen ved at indgå et samarbejde med Visa, MasterCard og American Express, der ifølge Bloomberg vil blive offentliggjort den 9. september sammen med detaljer om den kommende iPhone.

Sammen med fingeraftrykslæseren, der allerede er kendt fra iPhone 5S, vil det blive muligt at betale uden pinkode og uden at skulle køre et kort igennem kortterminalen.

Læs også: Hardwaren er klar, men Danske Bank tror ikke på NFC-betalinger med mobilen

Ændrede mening

Der har tidligere været forlydender om, at Apple var ude på at lancere sit eget betalingssystem, der ikke understøttede NFC-teknologien. Flere eksperter, som Version2 tidligere har snakket med, mente, at Apple dog ville blive tvunget til at tilslutte sig NFC.

»Jeg tror ikke på, at Apple er stærk nok til at kunne overrule de investeringer i NFC-teknologien, der allerede er gjort af bankerne. Apple er stærk på andre områder, men ikke stærk nok inden for betalingsformidling,« sagde seniorpartner i PlusCon og ekspert i elektroniske betalingsløsninger, Henning N. Jensen tidligere til Version2.

Stort set alle betalingskortterminaler fra Nets understøtter allerede NFC-teknologien. Butikkerne er dog i de fleste tilfælde nødt til at køre en softwareopdatering, før deres terminaler vil kunne modtage kontaktløs betaling, oplyser Nets.

Det er stadig ikke muligt at bruge telefonen som betalingskort.

Læs også: Betalingseksperter: Apple bliver tvunget til at bide til NFC-bollen

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>