Nyt Virk skal gøre det lettere for virksomheder at udnytte offentlige data

Erhvervsstyrelsen har lanceret en ny udgave af den offentlige virksomhedsportal Virk, meddeler styrelsen i en pressemeddelelse. Portalen har taget fire måneder at planlægge og otte måneder at udvikle. Den nye hjemmeside indeholder udover nyt design og indhold også ny funktionalitet.

Blandt andet Virk Data, som har til formål at give virksomheder og brugere mulighed for at udnytte viden og statistik, som det offentlige ligger inde med. Det er meningen, det skal danne grobund for nye idéer og mulighed for værdiskabelse og vækst i de danske virksomheder. Blandt de offentlige, erhvervsrelvante data, der nævnes på Virk, er data fra Mastedatabasen, hvor det er muligt at se, hvor landets mobilmaster står placeret. Et andet eksempel er data fra det centrale virksomhedsregister CVR.

»Virk Data skal ses i lyset af diskussionen om Big Data. Vi vil stimulere virksomhederne ved at give dem adgang til data og information, som de kan bruge til at skabe vækst i deres virksomhed. Vi sætter data i omløb, og så kan virksomhederne bruge dem til at blive klogere på de forskellige forretningsområder,« siger kontorchef for digitalisering i Erhvervsstyrelsen Carsten Ingerslev ifølge pressemeddelelsen.

Udover Virk Data bliver Startvækst en del af Virk.dk Her kan borgere få blandt andet rådgivning, hvis de overvejer at starte en virksomhed og etablerede virksomheder kan få professionel sparring til at komme videre.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>