Her er de spændende Kickstarter-projekter fra Norden

Kickstarter blev startet i 2009. Siden da er der blevet indsamlet over én milliard dollars til brug for udvikling af alle mulige projekter. Nogle er private mennesker, som gerne vil lave en udstilling eller en fotoserie, mens andre er indsamlet af strømlinet opstartvirksomheder med en ide til ny teknologi.

Tirsdag i denne uge blev antallet af lande, hvor folk direkte kan bidrage til udviklingen, udvidet med Skandinavien og Irland. Det betyder, at man nu kan søge om finansiering på dansk og i danske kroner.

Hvis man kigger på den danske, så er der lige nu 16 aktive projekter, heraf kun to under kategorien ‘Technology’. Spørgsmålet er om danske produktudviklere har fået øjnene op for muligheder med Kickstarter og andre crowdfunding-alternativer til almindelig finansiering.

Læs også: Opfinder præsenterer prototype på et hoverboard


Via et spejl monteret på et kamera eller en smartphone, er det muligt at optage to billeder, som ved hjælp af specialudviklet software kan omdannes til et 3D-billede. Virksomheden hedder Kúla og søger penge via Kickstarter på Island. Foto: Kula

For at finde et af de mere interessante projekter, skal man til den islandske afdeling af Kickstarter, hvor DTU-uddannede Íris Ólafsdóttir præsenteret et kamera-tilbehør, som nok kan få 3D-entusiaster til at spærre øjnene op . Hun har en fortid i det danske startupmiljø, blandet andet fire år hos iMotions Emotion Technology.

3D-spejlet har allerede fået stor opmærksomhed ude i verden, hvor det har været på forsiden af Techcrunch, Wired UK og Gizmodo i Australien-


Danske Vaaud og deres vindmåler, er et af de få danske teknologiprojekter, som succesfuldt har fået finansiering via Kickstarter. Foto: vaavud

»Men vi har ikke fået særlig meget opmærksomhed i Skandinavien. Det er derfor at vi nu søger finansiering via Kickstarter i Danmark,« siger Íris Ólafsdóttir.

Ved hjælp af en spejlanordning, som monteres foran objektivet, registreres to billeder på billedsensoren. Ved hjælp af medfølgende software kan de to billeder omdannes til et 3D-billede, som kan vises for eksempel på et 3D-tv via 3D-briller.

Íris Ólafsdóttir har startet virksomheden Kúla for at producerer 3D-optageren, og Kickstarter-projektet skal blandt andet være med til at sikre finansiering til en version, der kan monteres foran en smartphone.

Vandtæt sikkerhedsarmbånd

Hvis man går til den svenske side, kan man blandt andet støtte udviklingen af et vandtæt sikkerhedsarmbånd. Ideen startede, da en række nødhjælpsorganisationer ønskede at et armbånd, som hjælpearbejdere i højrisikolande kunne gå med, så det var muligt at lokalisere dem, hvis de kom i vanskeligheder. Hvis armbåndet blev fjernet med vold, eller hvis man selv trykkede på det, gik der besked tilbage til brugeres organisation om, hvor de befandt sig, lokaliseret via GPS.

Læs også: Engelsk iværksætter på vej med flyvende motorcykel

Nu søger virksomheden PFO Shield om støtte til at videreudvikle armbåndet til civil brug, for eksempel til vildmarksvandrere og skiløbere.

På den norske del af Kickstarter søges Coastsaver om 300.000 norske kroner til at udvikle en flydespærre ved oliespild, der kan lægges ud med en helikopter.

Selv om projekterne præsenteres på de enkelte landes Kickstarterhjemmeside, kan alle interesserede støtte projekterne. Kickstarter opfordre til, at man laver en præsentationsvideo på engelsk.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>