Medie: Antivirus-plugin kom med adware indtil for nyligt

Mens Avast Antivirus på den ene side har brystet sig af at fjerne spyware og adware fra brugernes computere, har antivirus-programmet tilsyneladende selv gjort brug af lignende og lidet ønskværdige funktioner.

Det er i hvert fald konklusionen på sitet How-To-Geek, hvor skribenten Lowell Heddings har gået softwaren efter i sømmene.

Ifølge Heddings havde Avast browser-tilføjelsen til Chrome indtil i denne uge en feature slået til kaldet SafePrice, som har til formål at tilføje pris-anbefalinger på hjemmesider, mens brugeren surfer rundt.

Lowell Heddings bemærker, at mange brugere gerne vil have browser-extensions, der hjælper dem med at finde bedre priser. Men han påpeger, at det skal være et tilbud som et selvstændigt produkt.

Det er som sådan ikke enestående, at en browser-plugin overvåger brugerne, men det er særlig grelt, når det sker via et anti-virusprogram, mener Lowell Heddings

I tilfældet med Avast, blev funktionen sneget ind i browser-tilføjelsen, som er hentet af millioner af brugere og aktiveret som standard.

»Så Avast er holdt op med at integrere spion-tilføjelsen, men det her er principielt: du bør kunne stole på din anti-virus-leverandør. Hvorfor tilføjer de en feature, der spionerer på din browsing, indsætter reklamer … og alt sammen uden at gøre dig ordentligt opmærksom på det?,« skriver Lowell Hedding.

Han beskylder desuden, Avast-tilføjelsen for ligefrem at fjerne andet adware, der kan konkurrere med SafePrice browser-tilføjelsen.

Lowell Heddings har brugt debugger-værktøjet Fiddler til at se, hvad Avast med SafePrice-plugin’en aktiveret, faktisk foretager sig.

Og ifølge den analyse bliver samtlige url’er, brugeren besøger, sendt til Avasts servere, hvor de bliver koblet sammen med et unikt id, der repræsenterer brugeren.

»På denne måde kan de bygge en liste over hver eneste side, du nogensinde har besøgt,« skriver Lowell Heddings.

Læs hele gennemgangen på How-To-Geek.

Version2 har forsøgt at få en kommentar fra Avast, som endnu ikke er vendt tilbage.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>