Ny blog på Version2: Hjælp med at skrive en it-undervisningsbog

Henrik Fladkjær er er lektor i økonomistyring og it ved Aalborg Universitet og har længe drømt om at kunne give sine studerende en fyldestgørende undervisningsbog, idet han synes, at ’vi på de erhvervsøkonomiske studier anvender for lidt tid på relevant it både i undervisning og vejledning – når vi endelig underviser dem i it, så er det gerne ved hjælp af amerikanske lærebøger’.

Men da den perfekte bog ikke findes derude, må han jo skrive den selv. Og til det formål starter han en blog her på Version2 i håb om, at vores mange dygtige og særdeles it-kyndige læsere vil hjælpe med indholdet. I introduktionen til bloggen skriver han bl.a.:

’Nogle af jer, vil jeg håbe, vil være mine gode cases, som jeg forventer, bliver en meget vigtig del af projektet. Derudover er jeg helt sikker på, at der vil være mange forskellige meninger om it. Herunder også meninger, der ikke umiddelbart kan implementeres i et konkret kapitel i bogen, men det er min store ambition alligevel at få disse mangfoldige meninger og holdninger med.

Jeg er eksempelvis sikker på, at der kommer en del med i bogen om den relationelle database. Her forventer jeg, at jeg i mine eksempler vil anvende MySQL, fordi det er nu engang det jeg arbejder med.

Men det kunne jo være, at der er mange, der er helt uenig min opfattelse, men i stedet for at bekrige hinanden, vil det blive muligt at lave horisontale kapitler. Det kan være, at der er nogen der mener, at eksemplerne i kapitlet om relationelle databaser burde baseres på PostgreSQL, Microsoft SQL Server, Oracle eller en anden relationel database. Lad os få de kapitler skrevet.’

Læs mere om projektet i blogindlægget her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>