13-årig udvikler billig punktskrift-printer sammen med Intel

Den 13-årige amerikanske skoleelev Shubham Banerjee vil gøre livet lidt lettere for blinde, der ikke har råd til at ofre de cirka 20.000 kroner, som en punktprinter koster i dag. Han står bag en langt billigere printer, som nu skal sættes i produktion med hjælp fra Intel.


Shubham Banerjee demonstrerede Braigo v2.0 ved Intels udviklerkonference sidst i september. (Foto: Braigo Labs)

Shubham Banerjee startede med at bygge en punktprinter af Lego Mindstorms EV3 – en printer, der kunne forvandle tekst fra en computer til punktskrift skrevet med Braille-alfabetet. Printeren fik navnet Braigo – en sammentrækning af Braille og Lego.

Læs også: Se Mindstorms-robot løse Rubiks terning på 3,426 sekunder

En ny og hurtigere udgave ved navn Braigo v2.0 er ikke bygget af Lego, men ligner i stedet en almindelig, billig printer. Den skal nu videreudvikles, så den kan komme på markedet til en tiendedel af den pris, som punktprintere ellers koster.

Chipgiganten Intel har skudt penge i projektet, fremgår det af en pressemeddelelse.


Første version af Braigo var bygget af Lego Mindstorms (Foto: Neil Banerjee)

Til gengæld skal punktprinteren så baseres på Intel Edison, en lille hardware-platform beregnet til alverdens dimser, der skal have internetadgang.

Braigo-projektet har fået sit eget website, hvor man kan læse mere om punktprinteren, og hvis man selv har fået lyst til at bygge en af Lego Mindstorms EV3, kan man finde instruktioner på Shubham Banerjees fars blog.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>