Airbag-producent skjulte livsfarlig fejl – 14 millioner biler tilbagekaldes nu

Sørg for at slette de testdata, så myndighederne ikke får fat i dem. Nogenlunde sådan skulle ordene have lydt tilbage i 2004 hos en af verdens største producenter af airbags, japanske Takata. En fejl, der potentielt er livsfarlig, og som helt frem til i dag bliver ved med at føre til, at millioner af biler tilbagekaldes.

Det er altså tale om en fejl, som virksomheden har skjult for omverdenen, skriver amerikanske The New York Times,, som har talt med en tidligere medarbejder fra producenten.

Som udgangspunkt er fire dødsfald forbundet til defekten. Fejlen i de mange airbags, som sidder i bilmærker som BMW, Nissan, Toyota, Honda og flere andre, skyldes angiveligt en stålpumpe til at udløse airbaggen. Den skulle ved test tilbage i 2004 være revnet flere gange.

Her udførte Takata en række forsøg på sit amerikanske hovedkvarter i Auburn i Michigan. På grund af en svag konstruktion i stålpumpen kunne dele af den knække af og i værste fald sprede sig, såfremt airbaggen blev udløst i trafikudheld.

Forsøgene var delvist hemmelige og omfattede godt 50 airbags, som firmaet angiveligt skulle have gennemsøgt skrotforhandlere for, skriver New York Times.

Men Auburn-testene i 2004 skete, ire år før de første tilbagekaldelser af biler begyndte i 2008. Siden har man trukket forskellige bilmærker ind på værksted for en mulig airbagfejl, blandt andet i 2013. Så sent som i dag, fredag, er 14 millioner biler blevet tilbagekaldt i USA.

Du kan se listen, som både tæller tæller: Ford, Nissan, BMW og Toyota, her.

Læs også: Airbag-fejl: Tre millioner japanske biler skal på værksted

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>