Alger opsamler CO2 fra schweizisk motorvej

En travl motorvej er nok et af de sidste steder, de fleste tænker på at dyrke alger. Ikke desto mindre danner en schweizisk motorvejsbro ramme for et nyt projekt, der gør netop det.

Den hollandske designvirksomhed Cloud Collective har i forbindelse med en byfestival i Geneve sat et anlæg på motorvejsbroen, der dyrker alger ved hjælp af to ressourcer, der er masser af netop der. CO2 fra motorvejen og sollys.

Men hvordan dyrker man så alger på en motorvej?


Der er rigeligt med CO2 til algerne. Systemet er placeret over en travl motorvej ved siden af en stor autoforhandler.

Projektet, der kaldes Culture Urbaine Geneve, er mere præcist et gennemsigtigt rørsystem, der hænger på siden af motorvejsbroen. For neden suges der CO2 fra motorvejen ind i rørene, der er fyldt med 1.000 liter vand og alger. Øverst på strukturen sidder solceller og en pumpe. Pumpen kører på solenergi fra cellerne og sørger for bevægelse i vandet, når solen skinner.

Der er indtil videre blot tale om et såkaldt proof of concept, der skal indlede en diskussion om mulighederne for at implementere løsningen i stor skala. Ifølge virksomheden bag er tanken, at systemet blandt andet skal anvende forureningen fra bilerne til at skabe biomasse til eksempelvis brændstof.

»Algerne kan bruges til at filtrere luften, omdannes til biomasse eller selv til kosmetik eller fødevareprodukter,« skriver Cloud Collective i en pressemeddelelse.

Læs også: Ingeniørstuderende dyrker alger til biodiesel på taget

Tilbage i 2011 søsatte en gruppe danske ingeniørstuderende et beslægtet projekt i Brasilien. Her eksperimenterede de med dyrkning af alger i en reaktor på taget af en universitetsbygning i São Paulo.

Du kan se en video, der demonstrerer projektet fra Schweiz, forneden.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>