Atkins køber norsk infrastruktur-rådgiver med 62 ansatte

Med et nyt opkøb kommer rådgivergiganten Atkins nu ind på markedet for projektledelse og bygherrerådgivning i Norge.

»Det er vigtigt for os at styrke os inden for projektledelse og -styring i det norske marked, hvor mange store og interessante opgaver vil blive udbudt i de kommende år. Terramar har unikke projektledelseskompetencer, er yderst velrenommeret og veldrevet og er et perfekt match for at kunne løse opgaver i et marked i vækst, hvor vi har ambitioner om at spille en central rolle,« siger administrerende direktør Håkon Dragsund i Atkins Norge i en pressemeddelelse.

Læs også: Hård kamp om de skandinaviske ingeniører


Et af Terramars større projekter har været udbygningen af skianlægget Holmenkollen i Oslo, hvor rådgiveren har været projektleder for Oslo Kommune. Nu bliver rådgiveren en del af Atkins i Skandinavien. Foto: Terramar

I dag arbejder Atkins i Norge primært inden for jernbaner, letbaner, olie og gas, mens den 62 mand store rådgivningsvirksomhed Terramar har specialiseret sig i projektledelse og rådgivning for Jernbaneverket, Avinor, Statsbygg, Telenor, Oslo Universitetssykehus, Helse Sør-Øst og Finansdepartementet.

Med opkøbet får Atkins næsten ti procent flere medarbejdere i Skandinavien, hvor virksomheden i forvejen har omkring 700 ansatte på kontorer i Danmark, Sverige og Norge. De to virksomheder bliver officielt slået sammen 1. april 2015.

Læs også: Norsk kæmpeinvestering i infrastruktur: 560 mia. kr over de næste ti år

Terramars omsætning faldt i 2013 til 77,6 mio. kroner fra 111,7 mio. kroner, men resultatet før skat steg i samme periode fra 7,3 mio. kroner til 8,3 mio. kroner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>