Blog: Hvad skal TDC levere, når de leverer et kobberkabel?

Jeg bor i København S, hvor vi kun kan vælge internet hos YouSee (TDC) via coax-kabler eller ADSL hos en udbyder der køber kobber fra TDC. På dette område hylder jeg konkurrencen, men den viser sig at være så som så.

Jeg fik opgraderet min forbindelse til 30/5 i foråret – jeg køber altid internetforbindelse efter upload, da den også bruges til hjemmearbejde.

Det var dejligt at få en bedre forbindelse, men glæden var kort. Efter kort tid havde vi en kraftig regnbyge og så virkede min ADSL ikke mere. Supporten skruede lidt ned for hastigheden, skabte forbindelse og skruede så op igen og det virkede stadig. Dog efter et par gange kunne der ikke skrues op igen og jeg var tilbage på en 12/4 forbindelse. Min erfaring sagde mig at dette kabel har det ikke godt. Der blev hidkaldt en tekniker fra TDC. Efter 2 besøg kunne teknikeren konstatere at kobbertråden ikke var så god, men hans dilemma var, at de normalt ikke skiftede den ud når det var en anden udbyder, men kun hvis kunden var direkte kunde hos TDC. Hans holdning var helt klart at jeg måtte nøjes med det. Udbyderen skal ikke levere mere end det kobberen kan holde til. For hvem skulle betale? Dog blev der skiftet til et bedre kobberkabel.

Det der gør mig oprørt er at TDC som infrastrukturudbyder i den grad nedprioriterer de andre leverandører.
Skal de ikke bare levere den bedste kobber de har uanset leverandør?

Jeg har oplevet det samme ved flytninger – her kan en flytning med en alternativ udbyder betyde at man er uden internet i en måned, men hvis man er kunde hos TDC kan alt ske på dagen – selv om flytningen er bestil i god tid.
Hvornår kommer der reel konkurrence på internetforbindelser?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>