Blog: Udviklingsserver på en Raspberry Pi

Efter at have læst indlægget ( http://www.computerworld.dk/art/231618/guide-saadan-laver-du-din-egen-pr… ) kom jeg til at tænke på et projekt, jeg rodede lidt med for nogle år siden. Idéen var at lave en lille, handy server til brug for softwareudvikling. Vi havde egentlig bygget en mini server selv ( EN15000G bundkort – C7, 1 GB RAM og 250 GB harddisk ), men så efterfølgende https://media.dustin.eu/image/15827/500/400/via-artigo-a1000-60w-pico-it… og tænkte, at den kunne være ok til formålet. Desværre løb projektet ud i sandet, men idéen døde aldrig.

Vi ville lave en lille box, hvor man koblede netværk og strøm til og klarede resten ( opsætning af brugere, network shares etc. ) via et web interface – en slags udvidet WebYast. Faktisk lavede vi den til vores gamle studie ( til TVP4 ). Features omfattede :

  • Apache Web Server
  • Bugzilla – Bug Tracking
  • DHCP server + DNS
  • Joomla – Projekt Portal
  • Restore af system til default ( når de studerende afleverede boxen igen )
  • Samba – File Shares
  • Subversion – Source Kontrol

Men for at vende tilbage til den første artikel, så tænkte jeg på at lave en ny udgave og set, om Raspberry Pi’en kunne bruges til at drive et tilsvarende projekt. Derfor kunne det være rart med lidt input omkring :

Source Kontrol

Både git og Subversion

Projekt Portal med Wiki, issue / opgave tracking

Har tidligere brugt Joomla og Fork – noget bedre?
Meget gerne noget SCRUM board.

File Sharing

Samba for manuel upload og evt. Rsync til automatisk synkronisering?

Hvad er jeres tanker omkring det?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>