Danske it-firmaer har fået ulandsbistand for at outsource

Dansk ulandsstøtte har i åerne 2006-2011 blandt andet hjulpet it-virksomheder med at få outsourcet jobs til ulande i særligt Asien. Det skriver Finans.

Det er Danidas Business-to-Business program, der har til formål at skabe forretningspartnerskaber mellem danske virksomheder og selskaber i udviklingslande. Ca. 1 milliard har projektet kostet, og en god del af den pulje er gået til selskaber i it- og kommunikationssektoren, hvor støtten ofte er blevet anvendt til at outsource jobs til de nye partnerlande, viser en evaluering af programmet.

Af de 450 partnerskaber, som programmet har skabt, er omkring 75 i it-branchen. Partnerskaberne har drejet sig om app-udvikling, softwareproduktion og webdesign blandt andet.

Formanden for Prosa, Niels Bertelsen, mener, at det er principielt forkert at bruge ulandsstøttemidler på at hjælpe virksomheder med at outsource.

Programmet blev i 2011 erstattet med Danida Business Partnership, som nu er sat på pause, fordi det muligvis strider med EU-regler.

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen, vil nu finde ud af, hvordan initiativet kan køre videre, og han vil ikke afvise, at Danida også i fremtiden kan støtte outsourcing-projekter.

»Når det kommer til outsourcing, så har det ikke været et mål med programmet, men det har ikke helt kunnet undgås. Og jeg tror også, at det i fremtiden bliver svært at undgå,« siger han til Finans.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>