DARPA vil have programmer til at kode sig selv

Forskningsdivisionen under det amerikanske forsvarsministerium, DARPA, støtter et nyt projekt fra Rice University med 11 mio. dollars kaldet PLINY. Det skal gøre det muligt at lave komplicerede programmer nemt, og simple programmer hurtigt. Det fortæller Engadget.

Det skal ske med afsæt i det, udviklerne kalder terabyte og atter terabyte af open source-kode.

Når programmøren indtaster det overordnede udkast til et program, så bliver online-bibliotekerne med kode gennemtrawlet for karakteristika i blandt andet funktioner og variabler og systemet skulle så gerne på den baggrund finde frem til de kodestumper, der egner sig bedst til at løse opgaven. Og vupti – den øvrige del af programmet automatisk skrevet. Det er i hvert fald visionen.

Lektor ved Rice University Swarat Chaudhuri siger, at han og de øvrige medudviklere på projektet ‘forestiller sig et system, hvor programmøren skriver få linjers kode, trykker på en knap, og resten af koden fremkommer.«

I en video demonstrerer Chaudhuri teknikken med et stykke papir med et hul i midten, der skal symbolisere programmøres ufuldstændige arbejde. PLINY udfylder hullet ved at søge i dets samling med millioner af kodelinjer for at finde en mulig løsning – i videoen repræsenteret med forskellige former.

Ønsketænkning eller en realistisk fremtid inden for rækkevidde? Bedøm selv i følgende video fra Rice University.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>