DTU skal undervise i IBM’s intelligente Watson-software

DTU har indgået et samarbejde med IBM om at oprette et nyt kursus, hvor IBM’s særlig analysesoftware Watson skal indgå som et centralt arbejdsredskab for de studerende. Det oplyser DTU ifølge en pressemeddelelse.

Det nye 13 ugers kursus er en del af DTU’s område for kognitiv computing, hvor de studerende med Watson vil få mulighed for at stykke applikationer sammen, som kan bruge Watsons indbyggede funktioner.

Watson er et længerevarende forskningsprojekt hos IBM, som debuterede i en særudgave af tv-quizzen Jeopardy, hvor softwaren vandt over de to mest vindende menneskelige stormestre i dysten om paratviden.

Softwaren er specialiseret i at kunne analysere mere komplekse sproglige informationer og eksempelvis trække relevant data ud fra en stor, blandet mængde kildemateriale til at bevare spørgsmål. Den teknologi har IBM blandt andet overført til at hjælpe med at vælge behandlingsformer til visse sygdomme.

»Vi får en unik platform til at præsentere vores studerende for kognitiv computing. De får mulighed for at udvikle applikationer, der udnytter Watsons kunstige intelligens. Det kan være sjove og underholdende applikationer som eksempelvis en DJ, eller applikationer til medicinske formål der kan forudsige udviklingen af et sygdomsforløb hos en patient,« udtaler professor Lars Kai Hansen fra DTU Compute.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>