En times programmering på vej til verdens elever – kun få danske skoler er med

Den verdensomspændende bevægelse Hour of Code – programmeringens time – skal forsøge at opmuntre skolebørn til at lære at programmere. Det foregår blandt andet ved at give lærerne et lettilgængeligt undervisningsmateriale i den mest elementære programmering og en række »programmeringsspil«, hvor børnene kommer under motorhjelmen og lærer at programmere på kendte spilkoncepter til mobilen som Angry Birds og Flappy Bird.

Initiativet løber af stablen mellem den 8. og 14. december i skoler verden over, og indtil videre er det kun syv danske skoler, der har tilmeldt hele skolen. Der findes samlet omkring 2.500 grundskoler i Danmark. Til sammenligning er der 16 skoler tilmeldt i Sverige.

I alt er der 42 danske skoler, der i en begrænset form deltager i begivenheden.

Bevægelsen bag Hour of Code har i skrivende stund indsamlet 23,4 mio. kr. i en crowdfunding-kampagne, som skal gå til at uddanne lærere over hele verden i programmering i forsøget på at få faget på skoleskemaet. Målet for indsamlingen er at nå 30 mio. kr, der ifølge organisationen kan uddanne 10.000 lærere.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>