Engelsk slagterigigant tester dansk bakteriedræber

Den engelske fødevareproducent Faccenda Foods tager nu en dansk opfindelse i brug for at bekæmpe campylobacter. Der er tale om systemet Sono-Steam, som er udviklet af Force Technology. Systemet vandt Ingeniørens produktpris på fødevareområdet i 2006.

Sono-Steam bruger en kombination af damp og ultralyd til at dræbe bakterier i slagtede kyllinger, og den engelske virksomhed vil til en start teste teknologien i et enkelt slagteri i den midtengelske by Brackley.

»Vi tror på, at Sono-Steam kan sørge for en signifikant reduktion i antallet af fødevarebårne infektioner med campylobacter fra kylling og være med til at sætte standarden for industrien,« siger Faccendas administrerende direktør, Andy Dawkins, ifølge det engelske handelsmagasin The Grocer.

Hvis testen i Brackley lever op til forventningerne, vil Faccenda investere mere end ti millioner kroner i at implementere systemet i hele sin produktion af fjerkræ.

Læs også: Fødevareminister til kamp mod campylobacter

Så sent som i juli måned bragte The Guardian en række kritiske artikler om blandt andet Faccenda.

Avisen afslørede, at to tredjedele af kyllingekødet i de engelske supermarkeder var inficeret med campylobacter. Og en whistleblower advarede blandt andet om, at Faccenda ser stort på regler for bekæmpelse af bakterierne, og at kyllinger, der bliver tabt på gulvet, bliver ført tilbage i produktionen.

Artiklerne fik flere britiske supermarkedskæder til at indlede undersøgelser af deres fjerkræleverandører. Faccenda afviste alle anklager og opgraderer altså nu med dansk teknologi i kampen mod bakterierne.

Læs også: Dansk kylling og oksekød er fyldt med bakterier

Herhjemme var der sidste år campylobacter i hver femte kylling i supermarkedernes kølediske, fremgår det af Fødevareministeriets årsrapport.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>