EU ønsker at udvide ‘retten til at blive glemt’ til resten af verden

Det skal ikke være muligt at google sig selv frem i resten af verden, selvom man formelt endnu kun har ret til at blive glemt i Europa.

Det er den seneste udledning af jura, som EU’s privacy vagthund pønser på, skriver Reuters.

Oprindeligt lød en dom fra EU-Domstolen, at man har ret til ‘at blive glemt’ i søgemaskinernes uendelige resultater, hvis man har en berettiget sag og henvender sig til søgemaskinevirksomheden.

I hvert fald hvis man er inden for Europa.

Læs også: USA advarer EU mod at splitte Google op

Men nu øjner EU muligheden for at udvide den dom til resten af Googles verdensomspændende domæner. Især fordi forskellen på at google fra .dk, .fr eller .de er ikke tilstedeværende, når det blot handler om bogstaver på en skærm og ikke fysiske landegrænser.

»Fra det juridiske og det tekniske analysearbejde, vi for tiden udfører, bør de omfatte ‘.com’ [i retten til at blive glemt, red.],« siger Isabelle Falque-Pierrotin, der er chef for Frankrigs privacy vagthund og en EU-arbejdsgruppe på området, til en pressekonference.

Læs også: Europa Parlamentet vil splitte Google op

Falque-Pierrotin meddelte på konferencen, at de nye – og måske verdensomspændende – retningslinjer vil blive udgivet torsdag eller fredag.

I forvejen er retten til privatliv kontroversiel, fordi den på den ene side sikrer individet mod at blive holdt unødigt ansvarligt for fortidens gerninger, men på den anden side gør det muligt at hvidvaske sit navn, hvis man har begået noget lyssky.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>