Hollænder får indopereret bit-coin-chips

En hollandsk bitcoin-entreprenør har fået indopereret to små chips, så han kan udføre kontaktløse betalinger med Near Field Communication-teknologien – også bare kaldet NFC. Det skriver Securityweek.com.

De to chips er blevet indkapslet i en to gange 12 millimeter biokompatibel glaskapsel, som blev injiceret af en professionel med en speciel nål. De to små chips udsender et lille radiosignal, og de kan hver især indeholde op til 888 bits information.

»Vi ville udføre dette eksperiment for at skubbe yderligere til konceptet med den virtuelle tegnebog,« siger Martjin Wismeijer, medstifter af MrBitcoin, som installerer små BitCoin pengedistributører – og spm har fået indført chip-kapslen i sin hånd.

Chipene kan kommunikere med enheder, som Android Smartphones og tablets.

»Hvad der er gemt på mikrochipene skulle gerne ses som en opsparingskonto frem for en løbende konto,« siger Wismeijer til Securityweek.com.

»Betalingsenheden er fortsat smartphonen, men du overfører penge fra chippen,« siger Wismeijer som fik injiceret chippen ligesom en håndfuld andre personer fik det 3. november.

Eksperimentet har tiltrukket så meget opmærksomhed, at han af sikkerhedsmæssige årsager har hevet pengene ud af de konti, som var i chippene.

»Målet var ikke, at alle skulle vide det,« siger han grinende til Securityweek.com.

Chippene sælges til alle på nettet, sammen med den specielle nål for 99 dollars, men før du går i gang derhjemme, så har Martjin Wismeijer et råd:

»Det er virkeligt ikke noget, jeg anbefaler at man gør selv. Du skal finde en specialist, hvis du vil undgå infektioner,« siger han til Securityweek.com.

Chippene kan programmeres til mange forskellige ting, blandt andet åbne døre elektronisk eller slukke alarmer. Derfor er der allerede omkring 1500 mennesker over hele verden, som har den slags chips installeret i sig selv, men Wismeijer er den første som har fået en bitcoin-chip.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>