IT-Branchen hilser Uber velkommen

Den omstridte taxa-tjeneste Uber er velkommen i Danmark, lyder det fra brancheforeningen IT-Branchen.

»Det er vigtigt at modernisere og udvikle alle brancher. Vi hilser nye spillere velkommen – også på taxa-markedet,« siger Bjørn Borre, der er chefkonsulent i IT-Branchen i en meddelelse.

Den verdensomspændende app lader brugeren praje en særlig Uber-taxa med professionel chauffør. Men den giver også mulighed for private til at finde sammen og deles om udgifterne til kørsel, og det bringer app’en i problemer.

I går annoncerede Trafikstyrelsen, at man havde politianmeldt Uber, for at organisere personkørsel uden taxalicens. Storbyer som Berlin og Barcelona har er gået samme vej og har forbudt ordningen. Og i USA er Uber lige nu i vælten for at true med at misbruge app-indsamlet data til at hævne sig mod kritiske journalister.

IT-Branchen ser da også Ubers indtog i Danmark som en anledning til at tage en politisk diskussion.

»Vi skal drøfte, hvordan vi opnår en bedre balance mellem wild west-tilstande og konkurrencehæmmende regulering,« lyder det fra Bjørn Borre.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>