Kvindelige Google-ingeniører får 20 procent lavere løn mænd

Googles mandlige topingeniører får knap 20% mere i løn end deres kvindelige modstykker.

Det fremgår af en undersøgelse, det amerikanske Galassdor står bag. Undersøgelsen bliver refereret af flere amerikanske medier og har skabt en del debat blandt andet på på Twitter. Se evt. Brian Fungs blogindlæg på The Washington Post.

Læs også: It-kvinder i det offentlige tjener 2.476 kroner mindre end it-mænd

Et nationalt studie fra American Association of Unversity Women viser, at kvinder et år efter at have færdiggjort datalogistudiet kun tjener 77% af det en mand på samme niveau tjener.

Referencedata viser ifølge The Washington Post, at kvinder i al almindelighed kun får 78% af indholdet i mændenes lønningspose, når de får løn.

Læs også: Færre kvinder optaget på it-uddannelser

Tallene viser også, at erfaring har rigtig stor betydning for lønforskelle og undersøgelsen viser, at der er store forskelle på anciennitet bland folk inden for samme jobtype Hvor en mandlig senior softwareingeniør i gennemsnit har ti års erfaring, har kvinder i samme stilling kun 7,6 års erfaring.

Men hvor en mand med eksempelvis 1,5 års mere erfaring end en kvinde i samme stilling i gennemsnit får 20 procent mere i løn, lader det til at en kvinde ansat i Cisco med 1,4 års længere erfaring end sin mandlige kollega kun får 0,01 procent mere i løn.Hos Cisco tjener en kvinde på mellemniveau kun 162 dollar mere om året, selvom hun har mere erfaring end manden.

Wall Street Journals journalist Miriam Gottfried bemærker på Twitter at Glassdors undersøgelse ikke tager højde for aflønning i aktier, der ofte er en stor del af lønnen i branchen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>