Microsoft nye robotvagter ligner noget fra Star-Wars

Nej, Microsoft er ikke i gang med optagelserne til de nye Star-Wars-film. De R2-D2-lignende robotter, som kører rundt på selskabets grund i Silicon Valley i San Francisco, skal agere vagter og skræmme eventuelle ubudne gæster væk. Microsoft har netop købt fem af dem, skriver Business Insider.


Microsoft har fem selvkørende K5-robotter til at patruljere sin grund i Silicon Valley.

K5-robotterne er 1,5 m høje, vejer på 136 kg og kan selv køre rundt og filme omgivelserne. De er (endnu) ikke bevæbnede, og deres formål er derfor først at afskrække og rapportere tilbage til sikkerhedspersonalet om mistænkelig adfærd. Der er dog planer om at udstyre robotterne med tasere i fremtiden, der kan give elektrochok til ulovligt indtrængende.

Udstyret med HD-kameraer, sensorer og en såkaldt »kunstig intelligens« er robotterne i stand til at reagere på omgivelserne og blandt andet sætte en alarm i gang, hvis der sker noget mistænkeligt. Derudover er den også udstyret med software til at genkende nummerplader og krydstjekke dem for at se, om der er tale om en efterlyst bil.

Hver robot kan holde sig kørende i 24 timer på en opladning, og de kører automatisk hen og oplader sig selv, når de er ved at løbe tør for batteri. En fuld opladning tager 20 minutter.

Det er startuppen Knightscope, der står bag K5-robotterne. Der er planer om, at robotterne i fremtiden også kan bruges til at patruljere gaderne som erstatning for politibetjente.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>