Mozilla skifter Google ud med Yahoo

Yahoo har indgået en femårig samarbejdsaftale med Mozilla om at standard-søgemaskinen i Firefox fremover skal være Yahoo. Det har hidtil været Google. I et indlæg på Tumblr, som Yahoo står bag, udtrykker adm. direktør i Yahoo Marissa Mayer begejstring over aftalen.

»Mozilla er en inspirerende markedsleder, som sætter brugerne i første række og fokuserer på at skabe fremadrettede, tiltalende oplevelser. Dette er det mest betydningsfulde samarbejde for Yahoo i fem år, og vi er stolte af, at Mozilla har valgt os som deres langsigtede samarbejdspartner i forhold til søgning.«

I indlægget står der endvidere, at folk fra Yahoo har arbejdet tæt sammen med Mozilla for at skabe det, der beskrives som en moderne søge-oplevelse, der i første omgang bliver lanceret til amerikanske Firefox-brugere i december. Og til øvrige brugere i starten af 2015.

Søgeresultaterne på Yahoo.com har siden 2009 været leveret af Microsofts søgemaskine Bing, efter Yahoo opgav selv at udvikle sin søgemaskine.

Om bruddet med samarbejdspartneren gennem 10 år, Google, fortæller bestyrelsesformand i Mozilla, Mitchell Baker, ifølge CNET, at Mozilla har ønsket at bevæge sig væk fra en global søgekontrakt til en med højere grad af regional fleksibilitet. Og aftalen med Yahoo også var motiveret af, at Mozilla ønsker at forbedre søgeoplevelsen for Firefox-brugere. Blandt andet i forhold til at søge i lokalt indhold og online indhold.

»Søgning fra eksterne leverandører og søgning i ens eget materiale hænger tæt sammen,« siger Baker ifølge CNET og fortsætter:

»Og der er plads til en del potentielle forbedringer der.«

Og i den forbindelse har det været simplere at forhandle med Yahoo frem for Google, fortæller Baker. Google har som bekendt deres eget,, konkurrerende browser-produkt, Chrome. I forhold til det, siger Baker:

»Når du har et samarbejde med et konkurrenceaspekt, så kræver det en masse tid og opmærksom og fokus.«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>