Nets byder på betalingstjenesten DIBS

Nets kan være på vej til at sikre sig en endnu mere kontrollerende del af markedet for betalingssystemer på det nordiske marked. Nets har nemlig afgivet et købstilbud på den svenske koncern DIBS, som blandt andet leverer betalingsløsninger til webbutikker. Det oplyser Nets i en pressemeddelelse.

Nets står i forvejen for blandt andet det danske Dankort-system og transaktioner med internationale kreditkort i Danmark. Dermed kan der være tale om en handel, som skal godkendes af enten EU eller de danske og svenske myndigheder. Det vil være de to firmaers samlede omsætning, der afgør, hvorvidt sagen skal afgøres i EU eller lokalt.

Det er dog sjældent, at fusioner bliver afvist af konkurrencemyndighederne. I de fleste sager bliver fusionen godkendt, mens der i et mindre antal sager kan blive tale om, at parterne skal ændre tilbuddet og eksempelvis frasælge en del af forretningen.

Tilbuddet fra Nets lyder på 82,50 svenske kroner pr. aktie i DIBS, hvis kurs før offentliggørelsen lå på omkring 60 svenske kroner. Med knapt 10 millioner aktier i alt svarer tilbuddet altså til en samlet prissætning på DIBS på cirka 670 millioner danske kroner.

Ifølge Nets har storaktionærer, som repræsenterer i alt 28 procent af aktierne, stemt for at sælge DIBS til Nets. Tilbuddet gælder indtil 15. december.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>