Nokia-telefonerne kan vende tilbage – men ikke fra Microsoft

Det kan meget vel være, at Nokia-brandet igen vil live op på mobil-området inden for de kommende år.

Sådan lød det fra Nokias topchef, Rajeev Suri, der fredag talte til en række investorer på Nokia Capital Markets Day 2014.

Det engang så udbredte brand-mærke er ellers ved at blive udfaset af markedet med stor hastighed, efter Microsoft i efteråret 2013 købte det dengang alvorligt kriseramte finske selskab.

Det kan du læse mere om her: Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia.

Microsoft har fornylig lanceret den første telefon fra det tidligere Nokia, som ikke har påhæftet det berømte finske navn, nemlig Lumia 535, der følger en række telefoner, der har heddet ‘Nokia Lumia.’

Herfra vil alle nylanceringer fra Microsoft blive lanceret under ‘Lumia’-navnet – altså uden ‘Nokia.’

Ejer stadig licensforretningen
Microsoft købte imidlertid kun Nokias mobilforretning, mens det finske selskab har beholdt netværks-forretning (der udgør 90 procent af forretningen), kort-teknologien Here samt en række aktiviteter inden for teknologi-udvikling og licens-håndtering.

Under denne licens-forretning ligger muligheden for at udnytte Nokia-brandet, som den finske virksomhed nu har kig på.

Med i salget til Microsoft fulgte en licens til at anvende Nokia-brandet i 10 år.

Den har Microsoft angiveligt tænkt sig at udnytte til de helt prisbillige telefoner.

Det kan du læse mere om her: Microsoft afliver – næsten – Nokia-navnet: Her vil navnet dog leve videre lidt endnu.

Fra fjerde kvartal af 2016 har Nokia imidlertid ifølge aftalen ret til at sælge en licens til Nokia-brandet til tredjepart, ligesom det finske selskab har ret til her og nu at sælge licenser til Nokia-brandet til ‘other devices’ – hvilket vil sige til produkter, der ikke umiddelbart konkurrerer med Microsofts forretning.

Kan designe og udvikle telefoner
Aftalen betyder også, at Nokia fortsat kan designe og udvikle telefoner sammen med eksempelvis kinesiske og taiwanske OEM-producenter som Foxconn og Compal og altså dermed udnytte al sin ekspertise og know how på mobilområdet.

Det betyder, at Nokia allerede nu kan gå i gang med at udvikle og designe nye telefoner – der ikke nødvendigvis vil være Windows-telefoner – men at rene Nokia-telefoner tidligst vil kunne produceres i fjerde kvartal 2016.

Her forventer Microsoft, at Lumia-telefonerne vil have opnået en så solid markedsandel, at Nokia-mærket ikke længere vil være en trussel.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>