Nu kan du logge på Skat og andre offentlige hjemmesider uden Java

Nu er det officielt ikke længere nødvendigt at bruge Java for at logge på offentlige hjemmesider, som bruger Nemlogin. Tjenesten er torsdag eftermiddag blevet opdateret, så den nu bruger Javascript i stedet for Java.

Det betyder, at der ikke længere skal køre en Java-applet, når man vil logge på eksempelvis Skat.dk, Borger.dk, Sundhed.dk eller andre offentlige hjemmesider med NemID.

Digitaliseringsstyrelsen lancerede i juli en Javascript-baseret udgave af NemID, som blev udviklet for at understøtte smartphones og tablets, som typisk ikke giver mulighed for at køre Java-applets.

Bankerne tog hurtigt Javascript-versionen til sig på almindelige desktop-versioner af netbankerne, og nu følger de offentlige hjemmesider altså trop.

Skiftet betyder ikke umiddelbart noget for den enkelte bruger, da Javascript-udgaven fungerer ligesom den tidligere applet-baserede version. Men det betyder dog, at man nu kan tilgå de offentlige hjemmesider uden at have et Java-plugin installeret til sin browser.

Brugen af en Java-applet er blevet kritiseret, fordi en række sikkerhedshuller i Java-plugin’et er blevet udnyttet til at sprede malware. Da de offentlige digitale selvbetjeningsløsninger kræver NemID og dermed Java, har danskerne således været nødt til at anvende Java-plugin’et, selvom sikkerhedseksperter flere gange har rådet brugere til at afinstallere det på grund af sikkerhedsrisikoen.


Dette syn er nu fortid på offentlige hjemmesider. Almindelige brugere behøver ikke længere have Java installeret for at logge på via Nemlogin, som i dag er skiftet til at bruge Javascript.
Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>