Omfattende malware rammer iPhones, når de bliver forbundet med computeren

En ny æra er startet for malware, der rammer Apples desktop- og mobilplatforme, skriver sikkerhedsfirmaet Palo Alto Networks.

Firmaet har opdaget en ny familie af malware kaldet WireLurker, som går specifikt efter iOS-enheder, som iPhone, iPads og lignende.

Malwaren inficerer først computere med styresystemet OS X, hvorefter den venter på, at eksempelvis iPhonen bliver tilsluttet computeren med usb. Herefter installerer den ondsindede tredjeparts-apps på telefonen, også selvom den ikke er jailbroken. Det er første gang, malware har været i stand til at gøre det ifølge sikkerhedsfirmaet.

Det er stadig uvist, hvad hackernes formål med malwaren er, men den er i hvert fald i stand til at hente informationer fra iOS-enheden og forbinder desuden med en command and control server, hvor den kan modtage instrukser og opdateringer til malwaren. Det er det princip, som et botnet også er funderet på.

WireLurker blev oprindelig udbredt via 467 inficerede apps i den kinesiske tredjeparts-appstore til OS X, Mayadi App Store. De ramte apps er blevet downloadet over 350.000 gange og kan have påvirket flere hundrede tusinde brugere.

Malwaren er den største af sin slags, som bliver udbredt via inficerede apps til OS X ifølge Palo Alto Networks.

For at undgå at blive ramt af WireLurker, lyder anbefalingerne, at man skal holde både iOS, OS X og antivirus opdateret. Desuden bør man ikke downloade tredjeparts apps til ens Mac.

iPhone-ejere bør desuden være varsomme med at forbinde telefonen til ukendte computere med usb, da de potentielt kan være inficeret og dermed overføre malwaren til telefonen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>