Regin – en ny superspion-virus fundet

Computersikkerhedsfirmaet Symantec har fundet, hvad de kalder et af de mest sofistikerede stykker malware nogensinde set. Det skriver BBC News.

De fortæller, at buggen hedder Regin, at den formentlig er programmeret af en regering, og at den er blevet benyttet i seks år mod en lang række mål verden over.

Når den er installeret på computeren, kan den blandt andet hente screenshots, stjæle passwords og gendanne slettede filer.

»Det ser ud til, at den kommer fra en vestlig organisation. Det er det niveau af dygtighed og ekspertise og over, hvor lang tid den er udviklet,« siger Sian John, sikkerhedsstrategiker hos Symantec.

Symantec fortæller, at computere i Rusland, Saudi Arabien og Irland er hårdest ramt, og de fortæller samtidig, at Regin bliver brugt til at spionere mod statslige organisationer, virksomheder og private personer.

Hos Symantec fremhæver de Regin som et meget sofistikeret stykke spyware. Så sofistikeret, at de mener, at det er et cyberspionage-værktøj, som er udviklet af en nationalstat.

Symantec mener heller ikke, at værktøjet er blevet udviklet over natten. De mener, at det er sandsynligt, at de, der har udviklet det, har brugt måneder eller år på det.

Sikkerhedsfirmaet drager paralleller til ormen Stuxnet, som menes at være programmeret af enten USA eller Israel til at ramme Irans atomprogram. Men hvor Stuxnet var udviklet til at ødelægge udstyr, er Regins formål at indsamle information.

Læs også: FBI jagter Stuxnet-sladrehanke blandt amerikanske topembedsmænd

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>