Rigspolitiet beklager nøl i hackersag

Fem advarsler og over seks måneder skulle der til, før dansk politi iværksatte efterforskningen af hackerangrebet mod CSC, der senere blev kendt som danmarkshistoriens største hackerangreb. Og det er for langsomt, erkender Rigspolitiet nu.

»Rigspolitiet skal beklage, at der ikke blev iværksat en efterforskning allerede på det tidspunkt, hvor vi modtog de første oplysninger fra Sverige. Efterforskningen blev først indledt i begyndelsen af 2013,« siger politidirektør Svend Larsen i en meddelelse.

Første advarsel kom i juni 2012. Her modtog Rigspolitiet et opkald fra sine svenske kolleger, som havde mistanke om et hackerangreb rettet mod Danmark. På dette tidspunkt var gerningsmænd stadig i gang med at hacke CSC’s mainframe.

I september kom budskabet via mail. Denne gang henviste den svenske efterretningstjeneste til specifikke filer, der viste, at CSC var kompromitteret. Først i februar 2013 – efter fem henvendelser fra svenskerne – gik den danske efterforskning i gang.

I en meddelelse oplyser Rigspolitiet, at de ikke har fundet tegn på, at de bunker af personlige oplysninger, hackerne havde adgang til, er blevet misbrugt.

»Siden hackerangrebet på CSC har der været fokus på, om der er blevet ændret i oplysningerne i politiets registre, eller om fortrolige oplysninger på anden måde er blevet misbrugt. Det er der fortsat ikke tegn på,« lyder det fra Svend Larsen.

Retten på Frederiksberg idømte i slutningen af oktober svenske Gottfrid Svartholm Warg skyldig i hacking af CSC. Han ankede sagen på stedet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>