Spritny skole lider af skimmelsvamp

Allerede fra indflytningen har elever og lærere klaget over indeklimagener på den helt nybyggede Nordstjerneskole i Frederikshavn. Og det er der en god forklaring på, viser det sig nu. Selvom skolen er fra 2013 og ifølge Jyllands-Posten kåret som årets bedste af slagsen, har Arbejdstilsynet nemlig fundet rester af skimmelsvamp i væggene.

Det skriver skolen på sin hjemmeside.

I hulrummet mellem optørret beton og den lyddæmpende vægbeklædning på skolen trivedes skimmelsvamp. Partikler fra tiden under byggeriet har yderligere sat sig fast i kringelkrogene i ventilationsanlægget, så partiklerne er blevet spredt rundt på skolen til mærkbar gene for elever og lærere.

Skolen er bygget som et Offentligt Privat Samarbejde (OPS) mellem Frederikshavn Kommune og et privat konsortium, OPS Frederikshavn Byskole, der driver skolen de første 25 år. OPS og Frederikshavns Kommune er nu gået i gang med at kortlægge resten af indeklimaet, og arbejdet med at fjerne den allerede kendte grobund for skimmelsvampen vil gå i gang fra midten af næste uge, skriver skolen.

Det gøres ved at afmontere lydisoleringen, rengøre bag og genmontere pladerne med afstandsklodser, så der bedre ventileres mellem beton og plade.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>