Storage-opdatering udløste kaskade af problemer for Microsofts Azure

En opdatering til storage-delen af Microsofts cloud-tjeneste Azure skulle have forbedret ydelsen. I stedet udløste den en kaskade af problemer, som fredag morgen stadig plagede visse kunder med virtuelle maskiner i Vesteuropa.

Tidligt onsdag morgen dansk tid begyndte Microsoft en planlagt udrulning af en opdatering til Azure Storage. Opdateringen havde været gennem en længerevarende test på en del af Azure, hvor den havde ført til en væsentlig forbedring af ydelsen i form af en reduktion af forbruget af processorkraft, skriver chefen for Microsofts Azure Team, Jason Sander, i et blogindlæg.

Læs også: Microsofts Azure-sky ramt af timelangt nedbrud – stadig problemer med storage

Men da udrulningen til hele Azure-platformen var undervejs, opdagede Microsoft, at grænsefladen til Azure Blob, en tjeneste til storage af store mængder ustrukturerede data, var fanget i en uendelig løkke.

Dermed kunne grænsefladen ikke behandle datatrafikken, og det gav problemer for alle de tjenester, som anvender Azure Blob til storage. Det gik ud over Virtual Machines, Visual Studio Online, Websites, Search og en række andre Azure-tjenester.

Ifølge Microsoft blev opdateringen rullet tilbage, så snart problemet blev opdaget, men det var nødvendigt at genstarte front end-delen af storage-tjenesten. Derefter begyndte driften at vende tilbage til normalt niveau, men med længerevarende problemer i visse dele af Microsofts sky.

De fortsatte problemer har hovedsageligt ramt dem, der kører virtuelle maskiner, og mens langt de fleste dele af Azure igen kører normalt, har Virtual Machines-tjenesten i Vesteuropa været hårdere ramt.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>