Windows 10 får også versionsnummer 10.0 – ikke 6.4

Lige nu hedder preview-udgaven af Windows 10 reelt version 6.4 og bygger dermed videre på en forvirring, som begyndte med Windows 7. Men snart kommer Windows 10 til at få versionsnummeret 10.0, skriver Ars Technica.

Der har i mange år været rod i versionsnumrene for Windows. Windows XP havde versionsnummer 5.1, og det var der mange udviklere, som brugte til at tjekke for, om deres applikation kunne køre på en given Windows-installation.

De fleste har nok glemt, at der faktisk var større problemer med applikationer og drivere, da man skiftede til Windows XP end til Windows 7, og det gjorde det relevant at tjekke, hvilken udgave af Windows applikationen kørte på.

Dette indbyggede tjek i applikationen gav imidlertid problemer, da Microsoft lancerede Windows Vista, fordi den havde version 6.0 og dermed dumpede versionstjekket. For at mindske det problem, fik Windows 7 versionsnummer 6.1, og Windows 8 fik 6.2.

Microsoft har imidlertid ændret måden, Windows fortæller en applikation, hvilken version af Windows den kører på. Nu får en applikation, som ikke har angivet, hvilke Windows-udgaver den er kompatibel med, blot at vide, at den kører på Windows Vista.

Tilsvarende kan en applikation, som oplyser, at den er kompatibel med Windows 7, få at vide, at den kører på Windows 7, selvom den reelt kører på Windows 8.

Det gamle versionstjek er ikke længere understøttet i Windows 8.1, og derfor vil applikationer, som ikke har oplyst en specifik version, de understøtter, tro, at de kører på Windows 8. Ved at droppe det gamle versionstjek er det dermed blevet muligt for Microsoft at ændre versionsnummeret til at svare til det nummer, styresystemet bliver markedsført med.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>