Fem kraftfulde tricks til din USB-stick

USB-sticks er et af it-delingens universal-værktøjer.

De ofte små aflange pinde kan klare alt fra simpel dataoverførsel til booting af images – og det stopper slet ikke der.

De seneste år er udviklingen af USB-sticks kommet langt, og det er blot fantasien der sætter grænser for, hvad man kan få ud af sticket.

Der er overraskende meget kraft i sådan en lille pind.

Et fuldt fungerende styresystem
Langt de fleste USB-sticks er udviklet sådan, at du kan køre et fuldt fungerende styresystem fra dem.

Mest almindeligt er nok de forskellige Linux-distributioner, som er optimeret til at køre på de mobile lagerpinde.

Efter brug bliver alt arbejde slettet, så det er selvfølgelig meningen, at det skal være en mobil arbejdsplatform, men journalisten her har set kollegaer, som arbejder på linux via én USB-stick og gemmer sit arbejde på et andet USB-stick i en computer, som kører et helt andet system.

Der findes endda et NAS-OS, FreeNAS, som bedst kører via USB-stickket i den pågældende NAS.

Et hav af virtuelle maskiner
Nogle gange handler det dog ikke om at boote ind i et dedikeret styresystem. Virtual Maskiner (VM), er en af de smarteste løsninger til hvad end det er af sikkerheds-, testing eller compability-grunde.

Portable VirtualBox tillader dig at kører VM’s fra USB-sticket, så du kan køre flere af dem på samme computer.

Vores amerikanske kollegaer har skrevet en guide til, hvordan du bedst kommer i gang med VM’s.

Som en SSD
Hardwareproducenten Corsair har lavet et USB-stick, som overgår de fleste. Flash Voyager GTX minder mere om en transportabel SSD end en flash-drive, og den lille USB-stick har en læsehastighed på 450 MB/s og en skrivehastighed på 350 MB/s. Det er hastigheder i SSD-klassen samtidig med, at den er på enten 128 eller 264 gigabyte.

Den kan desuden understøtte TRIM, noget som andre flash-drives ikke kan.

Annonce:


Eller hvad med Wi-Fi-deling?
Mange af vores mobile enheder har mellem 16 og 64 gigabyte lagerplads – og langt fra alle producenter har indset, at mulighed for microSD-kort er en god ide (vi kigger selvfølgelig skulende over på blandt andet Apple), men der findes nu USB-stick, som kan redde dig.

Blandt andre har SanDisk lavet et USB-stick med indbygget Wi-Fi, som kan dele indholdet, så du kan streame video til op til otte enheder i fire timer.

Indbygget Wi-Fi er ikke unikt, da flere eksterne harddiske det sidste år er begyndt at benytte det, men det er stadig fikst og imponerende, at det kan bruges på en USB-stick.

Boost din gamle computer
Har du en gammel computer til at stå, som ikke længere kan så meget på grund af mangel på RAM, så kan USB-sticket igen hjælpe dig; men kun hvis du kører Windows Vista, 7 eller 8.

Meget enkelt handler det om, at du kan bruge USB-sticket til at benytte flash-hukommelsen som en ekstra cache. Under Stifinder vælger du “Egenskaber”, hvor du kan finde “ReadyBoost”, som du aktiverer.

Husk dog på, at det er kun hvis din computer mangler fri hukommelse, at du får muligheden, så glem tanken om at fylde din computer op med tomme USB-sticks.

Men har du en gammel computer med 1GB RAM eller mindre, så kan den igen få lidt liv.

Det her er en kort liste, og der er en million andre ting, som man kan bruge USB-sticks til. Del endelig dine oplevelser.

Læs også: USB-dock test: Få meget mere ud af din tynde bærbare

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>