Dagens tip: Officiel Facebook Lite med indbygget Messenger lanceret

Der var ramaskrig, da Facebook valgte at dele deres officielle app ud i to apps: Kernetjenesten med nyheder og chat-funktioner.

Men det rådes der nu næsten bod på. Næsten.

Facebook lancerede den 20. januar i år ganske stille en ny app, Facebook Lite, som i realiteten blot er en web-wrapper af deres mobilsite.

Appen har med en installationsstørrelse, som er knap 280 gange mindre end den tilsvarende iPhone-app, alligevel fået plads til pushbeskeder fra chats og notifikationer om øvrige hændelser på det sociale medie.

Samtidigt er funktioner som auto-spillende video blevet fjernet; Android-mediet Phandroid rapporterer, at videoer faktisk slet ikke er til stede i den nye app.

Appen er let – og ikke for dig
Facebook skriver selv i Google Play-butikken, at Facebook Lite er hurtig at installere, data-besparende og fungerer i områder med dårlig mobildækning og helt ned til 2G-signaler.

I den forbindelse rapporterer flere medier også, at Facebook Lite fra lancering kun er tilgængelig i Bangladesh, Nepal, Nigeria, Sydafrika, Sudan, Sri Lanka, Vietnam og Zimbabwe. Lande som netop ikke har den bedste it-infrastruktur og hvor de dyre, kraftige smartphones langt fra er hvermandseje.

Appen er altså både rettet mod områder med dårlig dækning og mod low-end smartphone markedet.

Åbne Android kan hjælpe til snyd
Hvis du alligevel er interesseret i at prøve den voldsomt trimmede udgave af Facebook, så er det selvfølgelig alligevel muligt.

Flere Android-sites tilbyder APK’en til Facebook Lite til download, så har man mod på selv at installere appen, så er det bare at komme i gang.

Dog advarer Phandroid om, at appen netop er rettet mod langsomme mobiler og ikke kan drage nytte af high-end enheder, så appen er ifølge dem ganske langsom.

Læs også:

Facebook har kæmpesucces med Messenger-tvang: Har allerede scoret en halv milliard brugere

Sådan får du en kvart million likes på Facebook med et snuptag

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>