Danske Bank forklarer: Derfor har vores netbank været nede i næsten et døgn

Mandag formiddag startede Danske Bank dagen med et nedbrud i netbanken, der kom til at strække sig over de næste 24 timer.

Det kan du læse mere om her: Danske Bank: Det er korrekt vi har problemer med netbanken

De kunder, der mandag morgen forsøgte at logge på, fik denne besked:

“Vi arbejder på højtryk for at løse problemerne og håber, de er løst hurtigst muligt. I mellemtiden kan du bruge mobil- og tabletbanken,”

Online-systemerne er nu igen blevet tæmmet af pengeinstituttets it-domptører, og bankens udviklingsdirektør giver denne forklaring på den uheldige start på ugen.

Der var tale om lang nedetid for Danske Banks netbank. Hvad er status med hensyn til nedbruddet?

“Vores kunder oplevede mandag problemer med vores netbank og i mindre omfang med business online, som kørte ustabilt.”

“Der var i en kortere periode tirsdag formiddag udfordringer med at logge ind på netbanken, og vi havde også tirsdag formiddag noget ustabilitet på business online. Hverken MobilePay, mobil- eller tabletbank har dog været berørt i perioden,” fortæller Jan Steen Olsen, som er udviklingsdirektør i Danske Bank, i en mail til Computerworld.

Hvad gik galt? Var det interne problemer eller var det eksterne udfordringer i form af eksempelvis it-kriminalitet?

“Det var internt. Problemerne skyldtes primært lange svartider i vores online infrastruktur, som gjorde, at kunderne ikke kunne logge på. Vi har arbejdet på højtryk for at løse problemerne, og systemerne kører igen normalt.”

Ingen tal på problemerne
Ved i hvor mange kunder der bliver berørt i forbindelse med et så langt nedbrud. Vi har eksempelvis modtaget en del henvendelser på Computerworld fra frustrererede netbanks-brugere. Kan i sætte tal på bruger-problemerne?

“Vi kan ikke sætte tal på, men vi har oplevet, at en række kunder har henvendt sig, og vi har gjort, hvad vi kunne for at hjælpe kunderne, mens systemer var nede.”

“Vi er selvfølgelig dybt ærgerlige over situationen og det besvær, det har betydet for vores kunder, og vi beklager også, at det tog lang tid for os at rette fejlen.

Nedetid på en så væsentlig del af Jeres forretning er vel næppe ønskværdigt? Hvad vil i gøre for at undgå det i fremtiden?

“Vi er meget optaget af, at vores kunder har tillid til, at vores it-systemer virker og kører stabilt. Vi arbejder selvfølgelig hele tiden med at gøre vores systemer så robuste som muligt, så vi minimerer risikoen for lignende problemer i fremtiden,” lyder det fra Jan Steen Olsen.

Det er ikke første gang Danske Bank har problemer med it-sikkerheden.

Det kan du læse om i disse artikler: Danske Bank ramt af nedbrud og NemId sprængt: Hackere bryder ind i Danske Bank

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>