Få Windows på din billige Chromebook: Sådan kommer du i gang

Chromebooks er både billige, hurtige og hjælper dig automatisk med sikre en backup, fordi næsten alt, du laver på en Chromebook, foregår i skyen.

Men hvis du er blevet træt af de begrænsninger, som det skrabede styresystem tilbyder, eller bare er mere eventyrlysten, så tilføjer Googles Chrome OS-udviklerne nu en let debugging-funktion, som blandt andet kan bruges til at køre alternative styresystemer på computeren via et usb-stick.

Læs også: Office og Photoshop: Fem kraftfulde ting du ikke vidste en Chromebook kan

Det bliver dermed relativt let at skifte mellem Chromium eller en udgave af Linux eller Windows ved blot at skifte USB-stick.

Det skriver den franske Chromium evangelist, François Beaufort på Google+.

Ikke uden risici
Selvom Google gør det lettere at eksperimentere med debugging-funktionen, så er det stadig ikke noget, som er helt ligetil for den almindelige bruger.

Computeren skal først sættes i udvikler-mode, og selve debugging-funktionen sænker hele enhedens sikkerhedsniveau, da det giver mulighed for at rode i operativsystemsfiler.

Hvis noget skulle gå galt, er man altså på egen hånd.

Derfor retter François Beaufort sit indlæg på Google+ mod sine entusiastiske medudviklere.

Der er dog hjælp at hente i Chromium-manualen, her.

Læs også:

Test: Uden internet er Acers Chromebook en tom skal i en flot indpakning

Millioner af Android-apps på vej til din Chromebook

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>